6 نکته آموزش تعمیر پاور
منبع تغذیه یا پاور چیست؟
منابع تغذیه به دو دسته کلی منبع تغذیه خطی و سوئیچینگ تقسیم میشوند.
منبع تغذیه خطی:
این منابع تغذیه به صورت خطی هستند، یعنی از یک ترانس و رگولاتورهای خطی تشکیل شدهاند از مزایای این پاورها میتوان به این موضوع اشاره کرد که، تعمیر پاور بسیار راحت تر از نوع سوئیچینگ میباشد همچنین به علت خطی بودن ریپل ولتاژ خروجی و دقت بسیار بالاتر میباشد و به دلیل اینکه المانهای سوئیچینگ به کار نرفته است بسیار نویز کمی دارد، ولی به دلیل معایب بیشتر مانند: تلفات بسیار بالا حجم بسیار بالا پاور یا منابع تغذیهای طراحی شدهاند که به صورت سوئیچینگ ولتاژ خروجی را کنترل مییکنند و امروزه بسیار پرکاربرد میباشند میتوان گفت در تمامی دستگاههای الکترونیکی قرار دارند.
منبع تغذیه سوئیچینگ:
منبع تغذیه سوئیچینگ همانطور که از نام آن مشخص میباشد از قطعات الکترونیکی سوئیچینگ مانند ترانزیستور، ماسفت و ای IGBT برای ساخت ولتاژ مد نظر استفاده میکند و با توجه به اینکه فرکانس سوئیچینگ میتواند تا 100Khz الی 1MHz و حتی بالاتر باشد باعث حجم بسیار پایین مبدل میشود همچنین هزینه کمتری نسبت به منابع یا پاور های تغذیه خطی دارند.
در ادامه به اجزای تشکیل دهنده یک منبع تغذیه سوئیچینگ میپردازیم.
اجزای تشکیل دهنده منبع تغذیه سوئیچینگ:
در شکل 1 پاور مینول (MW) که از کشور تایوان میباشد نمایش داده شده است.
پاور مین ول
در مقاله مشخص شده ما کامل در زمینه انواع و شماتیک پاور سوئیچینگ و منابع تغذیه سویچینگ کامل توضیح داده شده است.
در این مقاله سعی میکنیم به نکات تعمیر پاور بپردازیم البته ابتدا اجزای تشکیل دهنده یک منبع تغذیه سوئیچینگ گفته میشود سپس به نکات تعمیر پاور میپردازیم.
اجزای تشکیل دهنده منبع تغذیه سوئیچینگ:
به صورت کلی یک منبع تغذیه سوئیچینگ از 3 قسمت اصلی تشکیل شده است، قسمت اول تبدیل ولتاژ AC به DC میباشد.
قسمت دوم تبدیل ولتاژ DC به AC و در آخر تبدیل AC به DC است.
تمامی منابع تغذیه سوئیچینگ دارای ورودی AC هستند بعد از ورودی برق شهر تمامی منابع تغذیه سوئیچینگ دارای یک فیلتر EMI میباشد که از سلف و خازن تشکیل شده است و بعد از فیلتر EMI پل دیود است که وظیفه تبدیل ولتاژ AC به DC را دارد.
ولتاژ AC بر روی بانک خازنی ذخیره میشود سپس با توجه به توان دستگاه و سوئیچینگ زنی ولتاژ DC ذخیره شده در بانک خازنی به ولتاژ AC با دامنه مورد نیاز تبدیل شده و توسط دیودهای خروجی ولتاژ AC با دامنه مورد نظر به ولتاژ DC ثابت تبدیل میشود.
نکات تعمیر پاور توسط تعمیرکاران منبع تغذیه سوئیچینگ:
برای تعمیر منبع تغذیه سوئیچینگ باید بدونیم اصول کارکرد منبع تغذیه سوئیچینگ به چه صورت است.
همانطور که در بالا توضیح داده شده است اصول کلی کارکرد یک منبع تغذیه سوئیچینگ بسیار ساده میباشد.
ابتدا به قسمت تبدیل AC به DC میپردازیم در شکل 2 نمودار شماتیک تبدیل AC به DC نمایش داده شده است.
شماتیک پل دیود در منبع تغذیه سوئیچینگ
با توجه به شکل ما با وصل کردن برق شهر به پاور باید در قسمت بانک خازنی 310 ولت DC داشته باشیم
قطعاتی که میتوانند باعث شوند در خازن تغذیه 310 ولت ذخیره نشود قسمت پل دیود، فیوز، قطعی در سلف EMI و مقاومت سافت استارت (که در یک مقاله به صورت جداگانه توضیح داده شده است) میباشد.
در صورتی که 310 ولت بر روی بانک خازنی داشته باشیم ولی مدار و ایسی ها کار خود را انجام ندهند تغذیه داخلی معمولا دچار ایراد و مشکل شده است، معمولا تعمیر پاور با خرابی تغذیه داخلی بسیار اتفاق میافتد برای عیب یابی باید خازن های تغذیه و ولتاژهای کاری چک شود.
اولین دیدگاه را ثبت کنید