یوپی اس چیست؟ معرفی 3 دسته از یوپی اس ها
معرفی یوپی اس:
یوپی اس یا ups که حروف اختصار Uninterruptible Power Supply میباشد، یک دستگاه الکترونیکی میباشد که وظیفه تولید برق توسط باتری در زمان قطعی برق را به ما میدهد و همچنین زمان وصل شدن برق وظیفه شارژ باتری را دارد.
یو پی اس ها بر اساس توان مصرفی و تعداد باتری و آمپر باطری مقدار تایم بکآپ متفاوتی دارند عموما مقدار تایم بک آپ ایده آل و مورد استفاده 15 تا 1 ساعت میباشد.
اجزای اصلی تشکیل دهنده ups:
یو پی اس ها نیز برای انجام وظیفه خود، مانند تمامی دستگاههای الکترونیکی نیاز به مداراتی را دارند تا در کنار هم به کار خود ادامه دهند و وظیفه تولید برق از باتری را در زمان قطعی برق به خوبی انجام دهند.
1- باتری:
همانطور که گفته شد یوپی اسها در زمان قطع برق انرژی داخل باتری را به برق شهر تبدیل میکند.
ولتاژ تمامی باطری ها دوازده ولت میباشد و تفاوت در مقدار جریان آنها میباشد.
باتری یو پی اس معمولا در جریانهای 7.5، 9، 12، 18، 42 و 100 آمپر مورد استفاده قرار میگیرد. طبیعی است که هر چه آمپر بالاتر مورد استفاده قرار بگیرد تایم بک آپ یوپی اس افزایش پیدا میکند.
باطری ups دارای برندهای متفاوتی مانند: باطری یو پی اس صبا باتری، باتری یوپی اس لانگ، باطری یو پی اس فاران و …. میباشد.
2- مبدل بوست:
این مبدل در یوپی اس های آنلاین، که در وبلاگ دیگری به توضیح آن پرداخته شده است توضیح داده ایم.
این مبدل وظیفه افزایش ولتاژ در حالت DC و همچنین در حالت وصل بودن برق AC است. که در شکل 1 نمایش داده شده است.
3- برد تغذیه:
برد تغذیه در یو پی اس مانند تمامی دستگاههای الکترونیکی دیگر وظیفه تبدیل ولتاژ برق شهر به ولتاژ DC در حد 12 ولت، 24 ولت و 5 ولت برای تغذیه ایسی ها و گیت درایو ها، رله ها و سوئیچ ها میباشد.
4- مبدل تمام پل:
مبدل تمام پل یا در توانهای پایین مبدل هالف بریج (نیم پل) در یو پی اسها وظیفه اینورتر دستگاه را دارند، به اینصورت که، ولتاژ DC را به ولتاژ AC سینوسی تبدیل میکند معمولا مبدل تمام پل در ups ها از چهار سوئیچ ماسفت تشکیل شده است و در توانهای بالا از ماژول IGBT استفاده میشود.
5- مبدل فلای بک:
مبدل های فلای بک در یو پی اس ها معمولا برای برد تغذیه استفاده میشود، معمولا از IC سوئیچینگ uc3845 برای این کار استفاده میشود.
6- صفحه نمایشگر:
صفحه نمایشگر معمولا از LCD گرافیکی یا کارکتری استفاده میشود که، وظیفه نمایش ولتاژ، جریان و فرکانس خروجی را دارد همچنین مقدار شارژ باتری و تنظیمات اولیه را نیز نمایش میدهد.
7- برد کنترل:
برد کنترل مغز متفکر یوپی اسهای آنلاین و لاین اینتراکتیو میباشد که، وظیفه دستورات لازم مانند قطع برق و اتصال باتری به خروجی، کنترل دمای سوئیچها، روشن کردن فن و نظارت بر کارکرد صحیح دستگاه را دارد.
انواع یوپی اس:
به طور کلی یو پی اسها را میتوان به سه دسته تقسیم یندی کرد، که این مقاله به طور عمومی به توضیح هر کدام خواهیم پرداخت و در مقالات دیگر به صورت تخصصی هر کدام از انواع را مورد بررسی قرار خواهیم داد.
1- یو پی اس آفلاین:
یکی از ابتدایی ترین یوپی اسهای موجود میباشد که سرعت پاسخ دهی ضعیفی به قطعی برق را دارا میباشد.
یوپی اس افلاین معمولا در توانهای پایین تا 1KVA در بازار وجود دارد.
2- ups لاین اینتراکتیو:
یوپی اس لاین اینتراکتیو در توانهای 1 کیلو ولت آمپر تا 3 کیلو ولت آمپر قرار دارد برای مشاهده یو پی اس لاین اینتر اکتیو و قیمت یو پی اس لاین اینتر اکتیو میتوانید به قسمت فروشگاه مراجعه فرمایید.
یو پی اس های لاین اینتراکتیو معمولا برای مصارف خانگی مورد استفاده قرار میگیرد.
در شکل 2 ups line inter active نمایش داده شده است.
4- یوپی اس آنلاین:
ups انلاین یکی از کاملترین یو پی اس های موجود در بازار میباشد که در مقاله بعدی به صورت مفصل در این باره صحبت خواهد شد سرعت پاسخ دهی بسیار بالا به قطع برق، ولتاژ خروجی کاملا سینوسی.
یو پی اس های آنلاین معمولا در زمینه صنعتی و خانگی کاربرد بسیار زیادی دارد.
در شکل 3 یوپی اس آنلاین نمایش داده شده است.
امیدوارم از مطالب گفته شده راضی باشید.
اگر دستگاهی برای تعمیر دارید یا نیاز به مشاوره دارید به قسمت خدمات سایت مراجعه فرمایید، یا با شماره تلفن 09190106373 تماس حاصل فرمایید.
اولین دیدگاه را ثبت کنید